Zelf Hazenbout roken.
Ingrediënten:
voor 4 Gerookte Hazenbouten.
4 jonge Hazenbouten
Wild kruiden
Kruidnagel
Laurier
20 gram zout
1 liter water
Bereidingswijze:
Hazenbout goed wassen en afdrogen daarna inwrijven met de wildkruiden en pekelen
in een mengsel van 20 gram zout op 1 liter water samen met de kruidnagel en
de laurier.
Het pekelen moet rustig gebeuren en kan wel 8 uur in beslag nemen
Na het pekelen de hazenbouten afdrogen en een half uur laten hangen in de
buitenlucht om verder te drogen.
het roken van de Hazenbouten
je prikt de hazenbouten aan de pen en hangt ze in de oven
wij roken altijd met puur eiken hout zo wel het stoken al het roken
De Hazenbouten ongeveer 3 uur roken op 80 tot 90 graden de hazenbouten zijn dan
superzacht een mooi rosé het eind resultaat is om te smullen.
Rijg de Hazenbouten aan de rookpennen
|
Laat de hazenbouten ongeveer 3 uur roken bij 80 tot 90 graden
|
Het eindresultaat
heerlijk gerookte Hazenbout
|
Klik op
de foto als u deze in het groot wilt zien. |
afz: Gert Roddenhof
november 2005
Heeft u zelf
een mooi rookrecept mail deze naar
rookrecepten@rooktonnen.nl
Terug
naar gerookte wild en gevogelte rookrecepten |