WWW.ROOKTONNEN.NL

ROOKOVENS, ROOKTONNEN EN TIPS 
VOOR THUISROKERS

 
 

Het breien van netwerk
[Start] [ Voeg toe aan Favorieten ] [ inhoud] [ Rookton huren] [ zoeken ].Links

Onze rookovens

 


NIRO 
50 x 40 en 125 cm hoog met deur van 45 x 80 cm
.

De Rookoven NIRO 50 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 50 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.
De Rookoven NIRO 60 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 60 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.NIRO
30 x 30 x 125 PRO

De Rookoven NIRO 30 x 30 x 125 pro is een rookoven van 30 x 30 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.

NIRO 400 PRO
De Rookoven NIRO 400 pro is een rookoven van 40 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.Alle rookovens
Rookton van 40 x 40 groot:    Deze Rookoven van 40 x 40 cm 100 cm hoog is gemaakt van maar liefs 1mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.


Koud rookunits

Koud roken van vis en vlees zoals zalm in een bestaande rookton is met de losse NIRO koudrook unit mogelijk. Deze losse koudrookunit past op elke NIRO rookton.
Dit is geen rookton meer: maar een complete rookoven die niet onder doet voor proffesionele rooktonnen.                    Dit is ons topmodel: de NIRO 40 x 125 cm hoog met koudrook unit die u ook los kunt bestellen om te gebruiken op reeds bestaande rooktonnen

 

 

Rook jij Rook ik
zelf vis roken met Rook jij Rook ik Niet iedereen weet dat het roken van vis één van de oudste manieren is om vis te conserveren. 
5e druk Volledig in kleur

 

 

Thermometer Met een speciale Thermometer is het aflezen van de temperatuur een koud kunstje.

 

eXTReMe Tracker

 

 

 

Het breien van netwerk

Repareer uw netten / fuiken/ schepnet e.d. met dit boek

145 pagina's en meer dan 100 duidelijke tekeningen leggen u uit hoe een reparatie uit te voeren, het is zelfs mogelijk om te leren hoe zelf een fuik of net te maken.

Nu met gratis boetnaald

Het breien van netwerk: 145 pagina's en meer dan 100 duidelijke tekeningen leggen u uit hoe een reparatie uit te voeren, het is zelfs mogelijk om te leren hoe zelf een fuik of net te maken.ISBN: 90805839
ISBN: 90805839

Het breien van netwerk.

door dhr. Vink

Prijs
22,70 euro 

3,50 euro 

*Bijdrage in de verzendkosten

Dus voor slechts 26,20 euro wordt het boek zonder bijkomende kosten naar u opgestuurd.

 

klik hier om het boek het breien van netwerk via e-mail te bestellen . vergeet uw adres gegevens niet  Bestellen is heel eenvoudig, klik op de e-mail button of vul het bestelformulier onder aan deze pagina  in.

Het boek dat voor u ligt, is het gevolg van mijn hobby, die een beetje uit de hand is gelopen.
Als 17 jarige jongen (1977) raakte ik geïnteresseerd in het breien van netwerk in het algemeen.
Daar ik nergens een boek kon vinden over deze materie ben ik te rade gegaan bij Willem Kenty, een oud-beroeps visser die, nu hij zoveel vrije tijd had, nog veel aan het breien was; vooral veel miniatuurwerk.
Willem was wel bereid mij het breien te leren, maar Willem, die gewend was 1.200 à 1.300 knopen per uur te leggen, had wat moeite om het langzaam voor te doen. Op volle snelheid zag je maar amper wat er gebeurde, maar gaandeweg begon Willem het langzaam breien onder de knie te krijgen en ging ik gelukkig steeds vlugger en kreeg het daardoor toch nog onder de knie.
Daar Willem Kenty enkele jaren daarna jammer genoeg kwam te overlijden, ben ik bij Bart Hartman uit Woudrichem, die ik in die tijd ook had leren kennen, te rade gegaan. Ik was er namelijk van overtuigd dat ik nog veel moest leren.
Bart was ook een oud-beroeps visser, uit de tijd dat er nog volop zalm gevangen werd.
Bart, die toen tegen de 70 liep, breide nog heel wat af, voor sportvisserij, jacht- en vergunninghouders, zoals dat in Woudrichem heet. Van Bart heb ik enorm veel geleerd, onder andere boeten en staaien.
Omdat Bart ook wel eens op een oude ambachtenmarkt zat en vroeg of ik met hem mee wilde gaan,
ben ik in het oude ambachtencircuit terechtgekomen.
Op de markt kwam ik veel mensen tegen die ook wel wilden leren breien: het leek mij daarom wel leuk daar ik nu zelf zover was gekomen om les te geven in het oude ambacht.
Vervolgens nodigde ik wat van deze mensen bij mij thuis uit, om hen het oude ambacht bij te brengen.
Dit liep na 2 jaar iets uit de hand, aangaande het feit dat er meerdere keren in de week mensen bij ons over de vloer kwamen om breien te leren (op drukke avonden zaten er 3 man in de woonkamer en 2 man in de keuken te breien). Mijn vrouw meende dat het wellicht iets te druk werd en zo werd het idee geopperd om een zaaltje te huren. Samen met een goeie vriend Teus van de Heuvel ben ik hierna de eerste breicursus gestart. Na vermelding in de krant hadden wij 25 cursisten. Teus hield het jammer genoeg na 2 winters voor gezien. Daarom ben ik met mijn vrouw en enkele andere vrienden doorgegaan met de cursus. Na 11 jaar cursus werd de vraag naar schema 's van allerhande netwerken zo groot, ook van mensen buiten de cursus om, dat ik besloten heb het oude ambacht op papier te zetten, iets wat nog niet zo eenvoudig was omdat er maar weinig van deze materie op papier stond. Nu had ik in de loop der jaren zelf veel werk gemaakt en door het verzamelen van schema's vanaf het. moment dat ik zelf heb leren breien heb ik een aardige collectie opgebouwd en de meest voorkomende in dit boek verwerkt. Natuurlijk zijn er veel meer schema 's, maar als ik alle schema's van alle soorten netwerk zoals visserij, jacht, sport, huis, tuin- en keukengebeuren op papier wil zetten, hebben we een vrij grote encyclopedie; daarom hierbij een greep uit de collectie.
Het breien is een moeilijke materie om op papier te zetten omdat het geen koud verhaal is, maar er ook veel gevoelswerk bij komt kijken.
Toch heb ik geprobeerd door middel van tekeningen en een zo duidelijk mogelijke tekst het verhaal op papier te zetten.

D.Vink.


 Bestelformulier www.rooktonnen.nl

 
Uw naam* :


Adres*:  
Postcode + woonplaats*
Telefoon:
Land: 
E-mail adres:

               * = Niet vergeten a.u.b.


   Ik wil graag het volgende artikel bestellen: (Zet het aantal in het  vakje hieronder)
  

Het breien van netwerk 
met gratis boetnaald

22,70 euro + 3,50 euro 
bijdrage in de verzendkosten.

aantal: 
welke maat boetnaald wilt u ontvangen?
8.m.m.

10 m.m.

12 m.m.

14 m.m.

Plaats uw opmerkingen of vragen in het veld hieronder
    

 

NB: Mocht uw bestelling niet doorkomen, u krijgt van ons altijd dezelfde dag nog een 
bevestigingsmail, probeer het dan nog een keertje gewoon via 
e-mail

*De bijdrage in de verzendkosten is per besteling.
Wilt u nog een artikel bestellen? Dan u hoeft u toch maar éénmaal de verzendkosten te betalen.
Het juiste totaal bedrag leest u dan in de e-mail die u als bevestiging van ons ontvangt.
 

Vanuit het buitenland kan  gratis geld overgemaakt worden door gebruik te maken van het 
IBAN en Swift / BIC banknummer en door de betaling shared uit te voeren als een EU betaling.
U krijgt onze nummers via de bevestigings e-mail.

 

 

Gerookte lekkernijen
Gerookte lekkernijen leert u de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variëren.
Rooktips

Het breien van netwerk
repareer zelf uw netten en fuiken met het breien van netwerk
Gratis boetnaald

Rooktonnen ads
Visvakantie 
aan de Regge
Overheempark ‘t Mölke in Zuna. Langs de camping stroomt het riviertje de Regge. Een paradijs voor sportvissers. Kinderen kunnen zich op het water uitleven met een meegebrachte rubberboot. En wat te denken van een unieke boottocht in een elektrisch aangedreven salonboot, de Ems Reggestroom, geschikt voor tochten met circa 25 personen.
Visvakantie in Overijssel

adverteren op 
deze site ?

Viskeuken
In dit boek o.a. de volgende onderwerpen:vis gezond en lekker, marinades voor de fijnproevers, bakken en stoven van vis, alles over bijgerechten en drank, het schoonmaken en fileren, en een keur aan heerlijke visrecepten.
Voor de panvisser

Peuren doe je zo
Alles over het peuren op paling in Peuren doe je zo
Met gratis peurset

Vragen ?
Vragen over www.rooktonnen.nl ? mail de webmaster.
mail de webmaster


NIRO Rookovens: Daar is over nagedacht.               Al onze rookovens zijn te bewonderen op www.rooktonnen.nl
Voor vragen of bezichtigen ?   
klik om een e-mail te sturen 
of bel met  
057- 0523879 of  06-11462129 
( na 18.00 uur)

 

 

 


Advertenties