Het Roken van Ribeye
Een in Nederland minder bekend stukje rundvlees.
Het is de 'appel' van de fijne rib van het rund.
Kenmerkend is dat er hele kleine vetadertjes door het vlees lopen.
Dit vet smelt tijdens de bereiding en geeft de ribeye zijn bijzondere smaak.
Dit geld natuurlijk voor de "warme"bereiding maar wij gaan Ribeye koud
roken.
Dit recept vergt een ruime voorbereiding:
benodigdheden:
stuk ribeye van ongeveer 1 kg
Maak allereerst het pekelwater door zout, peper en suiker op te lossen in
water,
gebruik ook wat colorozo (te krijgen bij iedere slager),
hierdoor blijft het vlees mooi van kleur.
De verhouding zout/water is afhankelijk van de tijd die je het stuk
ribeye gunt in het pekelbad.
Pekel het vlees gedurende twee dagen in de koelkast
( zorg dat het vlees onder staat)
Vlees goed afdrogen en gedurende 4 uur koud roken
volgens de koude rookmethode.

klik voor info over koud
roken op de foto
Heeft u zelf
een mooi rookrecept mail deze naar
rookrecepten@rooktonnen.nl
Terug
naar gerookte vleesrecepten |