WWW.ROOKTONNEN.NL

ROOKOVENS, ROOKTONNEN EN TIPS 
VOOR THUISROKERS

 
 

Koud roken van vis
[Start] [ Voeg toe aan Favorieten ] [ inhoud] [ Rookton huren] [ zoeken ].Links

Onze rookovens

 


NIRO 
50 x 40 en 125 cm hoog met deur van 45 x 80 cm
.

De Rookoven NIRO 50 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 50 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.
De Rookoven NIRO 60 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 60 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.NIRO
30 x 30 x 125 PRO

De Rookoven NIRO 30 x 30 x 125 pro is een rookoven van 30 x 30 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.

NIRO 400 PRO
De Rookoven NIRO 400 pro is een rookoven van 40 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.Alle rookovens
Rookton van 40 x 40 groot:    Deze Rookoven van 40 x 40 cm 100 cm hoog is gemaakt van maar liefs 1mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.


Koud rookunits

Koud roken van vis en vlees zoals zalm in een bestaande rookton is met de losse NIRO koudrook unit mogelijk. Deze losse koudrookunit past op elke NIRO rookton.
Dit is geen rookton meer: maar een complete rookoven die niet onder doet voor proffesionele rooktonnen.                    Dit is ons topmodel: de NIRO 40 x 125 cm hoog met koudrook unit die u ook los kunt bestellen om te gebruiken op reeds bestaande rooktonnen

 

 

Rook jij Rook ik
zelf vis roken met Rook jij Rook ik Niet iedereen weet dat het roken van vis n van de oudste manieren is om vis te conserveren. 
5e druk Volledig in kleur

 

 

Thermometer Met een speciale Thermometer is het aflezen van de temperatuur een koud kunstje.

 

eXTReMe Tracker

 

 

 

Het koud roken van vis. 


Naast het warm roken, waarbij de vis eerst in dezelfde over gegaard wordt is er ook een koude rookmethode.
Er zijn enkele vissoorten die geschikt zijn voor het roken volgens de koude methode.
Zoals de bij iedereen bekende Zalm, maar ook zeeforel, haring, sprot, zalm en heilbot.
Bij koud roken van vis wordt de vis eerst in de pekel of andere marinade op smaak gemaakt

Een van de grote verschillen tussen het warm en koud roken is dat bij warm roken de vis vrijwel altijd hangend in de rook oven gaat en het hele proces ( het gaarmaken en roken ) binnen 1 1 1/2 uur klaar kan zijn.
Bij koud roken wordt de vis vrijwel altijd plat liggen gerookt en kan het rookproces ( ondanks dat er niets gaar gemaakt hoeft te worden ) uren kan duren.

Bij het koud roken maken we vanaf de start meteen rook en de temperatuur van deze rook mag niet boven de 25 graden Celsius komen.
het is dus belangrijk om in uw rookoven een heel klein vuur te maken en deze mag dus buiten de rook eigenlijk geen warmte produceren.

Tip.
Regel een leeg eieren rekje van geperst karton waar 30 eirenen in kunnen vul deze met heel fijn iets vochtig gemaakte rookmot en steek n puntje van het eieren rekje aan even een beetje spelen met de luchttoevoer om te zien of er wel voldoende zuurstof bij kan komen.
zo'n rekje kan urenlang heel zachtjes branden (eigenlijk meer smeulen) en produceert een flinke hoeveelheid rook vanwege de rookmot. 
het roken is beslist geen haastklus en kan zomaar twee uur duren en vaak heeft de te roken vis dan nog geen mooie rookkleur, gewoon het vuur controleren en nog een half uurtje langer in de rook laten.
mocht het vuur uitgegaan zijn, niets aan de hand gewoon weer aansteken en verder gaan met het rookproces waar we gebleven zijn. 
het is veel beter dat het vuur af en toe eens uitgaat dan dat de temperatuur te hoog oploopt.
wat dan is het resultaat Gestoomde Zalm in plaats van Gerookte Zalm.

U kunt u voorstellen dat koud roken op een broeierige zomerdag van 30 graden of meer een stuk lastiger is dat op een koele dag.

Onze aanraders !!

Gerookte lekkernijen uit eigen keuken. Ontdek hoe makkelijk zelf roken eigenlijk is en proef het enorme verschil met kant-en-klaar gerookte producten. Rook jij Rook ik Alles over het roken van warm en koud roken van vis en het roken van vlees kunt u lezen in het boek . Viskeuken : Boek voor de panvisser met veel tips van de chef, en mooie recepten maar ook hoe je de vis moet schoonmaken en bewaren.
 

Heeft u zelf een mooi rookrecept mail deze naar 

rookrecepten@rooktonnen.nl

 
 

 

Gerookte lekkernijen
Gerookte lekkernijen leert u de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variren.
Rooktips

Het breien van netwerk
repareer zelf uw netten en fuiken met het breien van netwerk
Gratis boetnaald

Rooktonnen ads
Visvakantie 
aan de Regge
Overheempark t Mlke in Zuna. Langs de camping stroomt het riviertje de Regge. Een paradijs voor sportvissers. Kinderen kunnen zich op het water uitleven met een meegebrachte rubberboot. En wat te denken van een unieke boottocht in een elektrisch aangedreven salonboot, de Ems Reggestroom, geschikt voor tochten met circa 25 personen.
Visvakantie in Overijssel

adverteren op 
deze site ?

Viskeuken
In dit boek o.a. de volgende onderwerpen:vis gezond en lekker, marinades voor de fijnproevers, bakken en stoven van vis, alles over bijgerechten en drank, het schoonmaken en fileren, en een keur aan heerlijke visrecepten.
Voor de panvisser

Peuren doe je zo
Alles over het peuren op paling in Peuren doe je zo
Met gratis peurset

Vragen ?
Vragen over www.rooktonnen.nl ? mail de webmaster.
mail de webmaster


NIRO Rookovens: Daar is over nagedacht.               Al onze rookovens zijn te bewonderen op www.rooktonnen.nl
Voor vragen of bezichtigen ?   
klik om een e-mail te sturen 
of bel met  
057- 0523879 of  06-11462129 
( na 18.00 uur)

 

 

 


Advertenties