Salade van
gerookte eendenborst met frambozen dressing
Voor 4personen:
2 eendenborsten met vel
Ingrediënten Kruidenmengsel:
200 g grof zout
20 g geplette jeneverbessen
2 kruidnagels
2 el gehakte rozemarijn
1 el gehakte salie
Bereiding:
Wrijf de eendenborsten in met een mengsel van de aangegeven ingrediënten en
laat het vlees drie uur rusten.
Wrijf het vlees schoon, spoel af en laat 2 uur drogen in een ruimte met veel
tocht.
Rook het vlees 1 uur op een temperatuur van ± 90° C. hangend in de rookton of
rookoven in de rook van indien mogelijk, druivenranken en vuurkruiden. laat het
vlees iets afkoelen ( maar niet helemaal koud worden )Snij het gerookte vlees in
schijfjes en serveer met een gemengde sla, samengesteld uit jonge spinazie,
bloedzuring, rode sla, krulsla, vruchten en noten en een dressing van
hazelnootolie en frambozenazijn.
Ingrediënten
Dressing:
Honing, 1 el mosterd, 1/2 dl frambozenazijn, 75 gr frambozen, 1 eidooier, 1 1/2
dl zonnebloemolie, peper en zout.
Bereiding
Dressing:
Meng alle ingrediënten m.b.v. een staafmixer, breng op smaak
met zout en peper en een scheutje honing.