|
|
Uw rookton voor de eerste
keer gebruiken GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens U de oven in gebruik neemt,laat deze
eerst Ca. 15 minuten zonder vis voorbranden met alleen wat stukjes hout. Men vult de vuurplaat eerst met wat dunne blokjes hout en stapelt daarop met wat tussenruimte de dikkere blokjes. Maak de plaat niet geheel vol! Sprenkel hierover wat brandspiritus en steek het geheel aan. Vervolgens zet met de ton over de vuurplaat. Met een beetje spelen met de luchtgaten en de
jute afdeklap regelt men de zuurstoftoevoer. Nu gaat u de vis in de oven een beetje drogen een
minuut of 10 met dichte luchttoevoer en zonder jute lap (dus bij een lage temp.
de vis iets opdrogen). Als u denkt dat de vis gaar is, doet u de
luchtgaten van de oven dicht en zo ontstaat er rook en begint het echte
rookproces Haal de gerookte vis voorzichtig uit de oven en wikkel ze in een oude krant om ze nog 15 minuten te laten "nagaren". Dat komt de smaak zondermeer ten goede en daar gaat het tenslotte om. Waarschuwing: zijn de bijgeleverde houtblokjes en
zaagsel op, neem dan wel het goede hout voor de volgende rooksessies. Eikenhout,
beukenhout en elzenhout zijn prima. Reinig tenslotte de pennen en haken in een
afwassopje want restanten Heel veel rookplezier met uw nieuwe rookton. Onze aanraders !!
Heeft u zelf een mooi rookrecept mail deze naar
|
Het breien van netwerk
|