Gerookte Tonijn Steaks.
Ik ben zelf in het bezit van een
cameron rookoven, welke ik gewoon binnen gebruikt.
Onlangs heb ik bij de visboer 3 tonijnsteaks gehaald met een gezamenlijk gewicht
van 900 gram
Deze heb ik eerst goed gepekeld en daarna gerookt en hierbij heb ik een
heerlijke saus geserveerd.
het recept:
voor 3 personen
Ingredienten:
3 tonijnsteaks
citroen
dragon (verse, bij de groenteman verkrijgbaar)
oregano (verse, bij de groenteman verkrijgbaar)
Turkse yoghurt
halvanaise.
indien mogelijk appelhout om te roken.
zout.
bereiding:
Pekel de tonijnsteaks.
(goed veel zout overheen strooien en een nacht in de koelkast bewaren. In water
pekelen mag ook)
voor de saus ( 3 pers)
2 flinke eetlepels Turkse Yoghurt
2 eetlepels halvonaise
een beetje citroensap naar smaak
dragon en oregano.
bereiding:
schep de yoghurt en halvonaise in
een kom.
voeg hier de fijn gehakte dragon en oregano toe.
roer dit door elkaar en breng het geheel op smaak met het citroensap.
bereiding van de tonijn.
Maak de rookoven klaar en gebruik
voor het roken appelhout.
rook de tonijn in ongeveer 20 minuten op een matige warmte medium gaar.
LET OP! rook de vis niet te
gaar want dan wordt deze droog!!!
Een heerlijk gerecht.
serveer bij de vis wat groente naar keuze en
gebakken krielaardappelen.
met vriendelijke groet
René Binnendijk
Heeft u zelf
een mooi rookrecept mail deze naar
rookrecepten@rooktonnen.nl
Terug
naar gerookte visrecepten |