WWW.ROOKTONNEN.NL

ROOKOVENS, ROOKTONNEN EN TIPS 
VOOR THUISROKERS

 
 

Gevulde Forel
[Start] [ Voeg toe aan Favorieten ] [ inhoud] [ Rookton huren] [ zoeken ].Links

Onze rookovens

 


NIRO 
50 x 40 en 125 cm hoog met deur van 45 x 80 cm
.

De Rookoven NIRO 50 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 50 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.
De Rookoven NIRO 60 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 60 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.NIRO
30 x 30 x 125 PRO

De Rookoven NIRO 30 x 30 x 125 pro is een rookoven van 30 x 30 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.

NIRO 400 PRO
De Rookoven NIRO 400 pro is een rookoven van 40 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.Alle rookovens
Rookton van 40 x 40 groot:    Deze Rookoven van 40 x 40 cm 100 cm hoog is gemaakt van maar liefs 1mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.


Koud rookunits

Koud roken van vis en vlees zoals zalm in een bestaande rookton is met de losse NIRO koudrook unit mogelijk. Deze losse koudrookunit past op elke NIRO rookton.
Dit is geen rookton meer: maar een complete rookoven die niet onder doet voor proffesionele rooktonnen.                    Dit is ons topmodel: de NIRO 40 x 125 cm hoog met koudrook unit die u ook los kunt bestellen om te gebruiken op reeds bestaande rooktonnen

 

 

Rook jij Rook ik
zelf vis roken met Rook jij Rook ik Niet iedereen weet dat het roken van vis n van de oudste manieren is om vis te conserveren. 
5e druk Volledig in kleur

 

 

Thermometer Met een speciale Thermometer is het aflezen van de temperatuur een koud kunstje.

 

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

Gevulde Forel 

Nodig voor 4 personen.

4 kleine forellen 300 gram
Rookzout*
peper 
een zakje soepgroente
1 Citroen

Bereiding: 
Wrijf ze in met het rookzout en een beetje peper, 
vul de buikholte met de soepgroente en schijfjes citroen.

Leg de Forellen plat op een rek in de rookton 


het roken zelf

Men vult de vuurla eerst met wat dunne blokjes hout en stapelt daarop met wat tussenruimte iets dikkere blokjes. Maak de la niet geheel vol!  en steek het geheel aan.

Met een beetje spelen met de deur en de deksel regelt men de zuurstoftoevoer.
De aan de pennen geregen vis kunt u nu in de rookoven hangen. Zorg er wel voor dat de vissen elkaar niet raken en dat ze goed op pen of haak zitten.

Nu gaat u de vis in de oven een beetje nadrogen een minuut of 10 met dichte luchttoevoer en zonder jute lap (dus bij een lage temp. de vis iets opdrogen).
Nu gaat u de vis garen.
Een oventemperatuur van 80-90 graden Celsius is ideaal.
Meestal is een minuut of 10 voldoende.
Loopt de temperatuur door tot boven de 95 graden, temper dan het vuur door de luchtgaten dicht te doen.
Als u denkt dat de vis gaar is,dit kunt u controleren door te kijken of een vis makkelijk loslaat Is dit het geval  doet u de luchtgaten van de oven dicht en bedekt het vuur met iets nat gemaakte rookmot.  zo ontstaat er rook en begint het echte rookproces
en de temperatuur mag zakken tot zo'n 50 graden. Zou men hoger gaan dan druipt het vet uit de vissen en dat betekent smaakverlies.
Het is beter wat langer te roken bij een lagere temperatuur dan kort bij een te hoge temperatuur. Afhankelijk van de soort en dikte van de te roken vis, alsmede de buitentemperatuur, duurt het totale gaar + rookproces zo'n 40 tot 70  minuten.

* Rookzout
verkrijgbaar in de speciaalzaak.
Het zout smaakt naar de rook van een bepaalde houtsoort en heeft dezelfde graad van zoutheid als zeezout.

 

 

Onze aanraders !!

Forel vangen met Forellen van beet, Het boek forellen van beet heeft een schat aan informatie voor een ieder die zelf forel wil vangen. Rook jij Rook ik Alles over het roken van warm en koud roken van vis en het roken van vlees kunt u lezen in het boek . Gerookte lekkernijen uit eigen keuken. Ontdek hoe makkelijk zelf roken eigenlijk is en proef het enorme verschil met kant-en-klaar gerookte producten.
 

Heeft u zelf een mooi rookrecept mail deze naar 
rookrecepten@rooktonnen.nl


 

Gerookte lekkernijen
Gerookte lekkernijen leert u de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variren.
Rooktips

Het breien van netwerk
repareer zelf uw netten en fuiken met het breien van netwerk
Gratis boetnaald

Rooktonnen ads
Visvakantie 
aan de Regge
Overheempark t Mlke in Zuna. Langs de camping stroomt het riviertje de Regge. Een paradijs voor sportvissers. Kinderen kunnen zich op het water uitleven met een meegebrachte rubberboot. En wat te denken van een unieke boottocht in een elektrisch aangedreven salonboot, de Ems Reggestroom, geschikt voor tochten met circa 25 personen.
Visvakantie in Overijssel

adverteren op 
deze site ?

Viskeuken
In dit boek o.a. de volgende onderwerpen:vis gezond en lekker, marinades voor de fijnproevers, bakken en stoven van vis, alles over bijgerechten en drank, het schoonmaken en fileren, en een keur aan heerlijke visrecepten.
Voor de panvisser

Peuren doe je zo
Alles over het peuren op paling in Peuren doe je zo
Met gratis peurset

Vragen ?
Vragen over www.rooktonnen.nl ? mail de webmaster.
mail de webmaster


NIRO Rookovens: Daar is over nagedacht.               Al onze rookovens zijn te bewonderen op www.rooktonnen.nl
Voor vragen of bezichtigen ?   
klik om een e-mail te sturen 
of bel met  
057- 0523879 of  06-11462129 
( na 18.00 uur)

 

 

 


Advertenties