Oven voorverwarmen op 225 graden.
Springvorm met een doorsnee van 24 cm bekleden met croissantdeeg. Bovenkant
van rand iets naar beneden duwen tot dikke rand van ongeveer 3 cm hoog.
Bodem bedekken met bakpapier. Als steunvulling de bruin bonen erin strooien.
Op rooster in midden van oven in ongeveer 20 minuten gaar bakken.Bakpapier
met steunvulling verwijderen. En in nog ongeveer 5 minuten goudbruin bakken.
Vorm verwijderen.
Op taartrooster boden in ongeveer een uur laten afkoelen.
In ruim koud water gelatine ongeveer 5 minuten weken.
Intussen 1 deciliter water aan de kook brengen en hierin het halve
bouillontablet oplossen.Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in
de hete bouillon oplossen. 3 Palingfilets achterhouden.
In mengbeker rest van palingfilets pureren. Gelatinemengsel door gepureerde
paling roeren. In kom slagroom bijna stijf kloppen.
Palingpuree erdoor scheppen. In taartvorm doen.
Bovenkant gladstrijken.
In koelkast in ongeveer een half uur laten opstijven.
Intussen paprika's wassen en overlangs in dunne reepjes snijden.
In ruim kokend water reepjes 1 minuut koken. In zeef onder koud stromend
water afspoelen. Laten uitlekken. Bereiden:
Peterselie fijn knippen.
Helft over de 3 achtergehouden palingfilets verdelen.
Palingfilets met peterselie naar binnen oprollen.
Op taart paprikareepjes in het rond rangschikken.
In midden palingrolletjes leggen.
Tuinkers van bedje knippen.
Rest van peterselie en tuinkers over paprika strooien.