WWW.ROOKTONNEN.NL

ROOKOVENS, ROOKTONNEN EN TIPS 
VOOR THUISROKERS

 
 

Palingtaart met paprika
[Start] [ Voeg toe aan Favorieten ] [ inhoud] [ Rookton huren] [ zoeken ]



.Links

Onze rookovens

 


NIRO 
50 x 40 en 125 cm hoog met deur van 45 x 80 cm
.

De Rookoven NIRO 50 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 50 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.
De Rookoven NIRO 60 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 60 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.



NIRO
30 x 30 x 125 PRO

De Rookoven NIRO 30 x 30 x 125 pro is een rookoven van 30 x 30 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.

NIRO 400 PRO
De Rookoven NIRO 400 pro is een rookoven van 40 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.



Alle rookovens
Rookton van 40 x 40 groot:        Deze Rookoven van 40 x 40 cm 100  cm hoog is gemaakt van maar liefs 1mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.


Koud rookunits

Koud roken van vis en vlees zoals zalm  in een bestaande rookton is met de losse NIRO koudrook unit mogelijk. Deze losse koudrookunit past op elke NIRO rookton.
Dit is geen rookton meer:  maar een complete rookoven die niet onder doet voor proffesionele rooktonnen.                                       Dit is ons topmodel:  de NIRO 40 x 125 cm hoog met koudrook unit die u ook los kunt bestellen om te gebruiken op reeds bestaande rooktonnen

 

 

Rook jij Rook ik
zelf vis roken met Rook jij Rook ik Niet iedereen weet dat het roken van vis één van de oudste manieren is om vis te conserveren. 
5e druk Volledig in kleur

 

 

Thermometer Met een speciale Thermometer is het aflezen van de temperatuur een koud kunstje.

 

eXTReMe Tracker

 

 

 

PALINGTAART MET PAPRIKA

Ingrediënten
 4 personen:

1 blik croissantdeeg (netto gewicht 240 gram)
300 gram palingfilet
˝ groene, gele en rode paprika,
3 blaadjes witte gelatine
˝ visbouillontablet
2˝ deciliter slagroom, 4 takjes peterselie,
˝ bakje tuinkers, 500 gram gedroogde bruine bonen

Voorbereiding:
(kan 1 dag van tevoren)

Oven voorverwarmen op 225 graden.
Springvorm met een doorsnee van 24 cm bekleden met croissantdeeg. Bovenkant van rand iets naar beneden duwen tot dikke rand van ongeveer 3 cm hoog.
Bodem bedekken met bakpapier. Als steunvulling de bruin bonen erin strooien.
Op rooster in midden van oven in ongeveer 20 minuten gaar bakken.Bakpapier met steunvulling verwijderen. En in nog ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. Vorm verwijderen.
Op taartrooster boden in ongeveer een uur laten afkoelen.
In ruim koud water gelatine ongeveer 5 minuten weken.
Intussen 1 deciliter water aan de kook brengen en hierin het halve
bouillontablet oplossen.Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in de hete bouillon oplossen. 3 Palingfilets achterhouden.
In mengbeker rest van palingfilets pureren. Gelatinemengsel door gepureerde paling roeren. In kom slagroom bijna stijf kloppen.
Palingpuree erdoor scheppen. In taartvorm doen.
Bovenkant gladstrijken.
In koelkast in ongeveer een half uur laten opstijven.
Intussen paprika's wassen en overlangs in dunne reepjes snijden.
In ruim kokend water reepjes 1 minuut koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken.

Bereiden:
Peterselie fijn knippen.
Helft over de 3 achtergehouden palingfilets verdelen.
Palingfilets met peterselie naar binnen oprollen.
Op taart paprikareepjes in het rond rangschikken.
In midden palingrolletjes leggen.
Tuinkers van bedje knippen.
Rest van peterselie en tuinkers over paprika strooien.

 

 

 

 

Heeft u zelf een mooi rookrecept mail deze naar 

rookrecepten@rooktonnen.nl

 

Terug naar gerookte visrecepten

 

Gerookte lekkernijen
Gerookte lekkernijen leert u de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variëren.
Rooktips

Het breien van netwerk
repareer zelf uw netten en fuiken met het breien van netwerk
Gratis boetnaald

Rooktonnen ads
Visvakantie 
aan de Regge
Overheempark ‘t Mölke in Zuna. Langs de camping stroomt het riviertje de Regge. Een paradijs voor sportvissers. Kinderen kunnen zich op het water uitleven met een meegebrachte rubberboot. En wat te denken van een unieke boottocht in een elektrisch aangedreven salonboot, de Ems Reggestroom, geschikt voor tochten met circa 25 personen.
Visvakantie in Overijssel

adverteren op 
deze site ?

Viskeuken
In dit boek o.a. de volgende onderwerpen:vis gezond en lekker,  marinades voor de fijnproevers, bakken en stoven van vis, alles over bijgerechten en drank, het schoonmaken en fileren, en een keur aan heerlijke visrecepten.
Voor de panvisser

Peuren doe je zo
Alles over het peuren op paling in Peuren doe je zo
Met gratis peurset

Vragen ?
Vragen over www.rooktonnen.nl ? mail de webmaster.
mail de webmaster


NIRO Rookovens:  Daar is over nagedacht.                              Al onze rookovens zijn te bewonderen op www.rooktonnen.nl
Voor vragen of bezichtigen ?   
klik om een e-mail te sturen 
of bel met  
057- 0523879 of  06-11462129 
( na 18.00 uur)

 

 

 


Advertenties