WWW.ROOKTONNEN.NL

ROOKOVENS, ROOKTONNEN EN TIPS 
VOOR THUISROKERS

 
 

Warm gerookte Zalm
[Start] [ Voeg toe aan Favorieten ] [ inhoud] [ Rookton huren] [ zoeken ]



.Links

Onze rookovens

 


NIRO 
50 x 40 en 125 cm hoog met deur van 45 x 80 cm
.

De Rookoven NIRO 50 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 50 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.
De Rookoven NIRO 60 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 60 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.



NIRO
30 x 30 x 125 PRO

De Rookoven NIRO 30 x 30 x 125 pro is een rookoven van 30 x 30 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.

NIRO 400 PRO
De Rookoven NIRO 400 pro is een rookoven van 40 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.



Alle rookovens
Rookton van 40 x 40 groot:        Deze Rookoven van 40 x 40 cm 100  cm hoog is gemaakt van maar liefs 1mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.


Koud rookunits

Koud roken van vis en vlees zoals zalm  in een bestaande rookton is met de losse NIRO koudrook unit mogelijk. Deze losse koudrookunit past op elke NIRO rookton.
Dit is geen rookton meer:  maar een complete rookoven die niet onder doet voor proffesionele rooktonnen.                                       Dit is ons topmodel:  de NIRO 40 x 125 cm hoog met koudrook unit die u ook los kunt bestellen om te gebruiken op reeds bestaande rooktonnen

 

 

Rook jij Rook ik
zelf vis roken met Rook jij Rook ik Niet iedereen weet dat het roken van vis één van de oudste manieren is om vis te conserveren. 
5e druk Volledig in kleur

 

 

Thermometer Met een speciale Thermometer is het aflezen van de temperatuur een koud kunstje.

 

eXTReMe Tracker

 

 

 

Warm gerookte Zalm
( met mosterd dillesaus )

Ingredienten:

500 à 800 gram zalmfilet ( met vel )

Voor de pekel:

225 gram grof zeezout
50 gram gele of bruine basterdsuiker
dille , schil van citroen en witte peperkorrels ( gekneusde )

Voorbereiding: 
Zalm moet eerst gepekeld worden voordat er gerookt kan worden. 
Meng het zeezout met de basterdsuiker, dille, gekneusde witte peperkorrels en de schillen van de citroen. Wrijf de zalmfilets met dit mengsel goed in en leg ze, afgedekt met plasticfolie, 40 minuten in de koelkast. Spoel de vis daarna goed af onder koud stromend water, dep de vis droog en laat nog twee uur goed nadrogen.

Bereiding: 
Bereid je rookapparaat voor: Leg op de bodem een velletje aluminiumfolie en strooi daarop 1 volle eetlepel houtmot. Zet daarop de lekschaal, ook bedekt met aluminiumfolie (dit vergemakkelijkt het schoonmaken). Zet daarop het rooster, ingevet met wat olie. Leg daarop de zalm, met de mooie kant naar boven. Sluit goed af. Zet het oventje op de brander of op een gaspit die niet te hoog staat.
De zalm heeft een half uur tot drie kwartier nodig om gaar te worden, afhankelijk van de dikte van de filets. Open als de vis klaar is het oventje onder de werkende afzuigkap of buiten, i.v.m. de rook.

serveren: 
Dien de zalmfilets warm op, met onderstaande saus of met een vinaigrette. Het kan zowel een voorgerecht als een hoofdgerecht zijn.

Mosterd - dillesaus

2 eetlepels mosterd
2 eetlepels suiker
2 eetlepels witte natuurazijn
1 deciliter zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
1 deciliter zure room
1 bos fijngehakt dille groen
witte peper uit de molen
zout naar smaak

Bereiding: Doe mosterd, suiker, room en azijn in de blender en meng kort. Giet dan de olie er in een dun straaltje bij, terwijl de blender draait. Doe de saus in een kom, roer de dille erdoor, en maak op smaak af met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.

 

Bron:
http://www.coquinaria.nl/
september 2005

 

 

 

 

 

Heeft u zelf een mooi rookrecept mail deze naar 

rookrecepten@rooktonnen.nl

 

Terug naar gerookte visrecepten

 

Gerookte lekkernijen
Gerookte lekkernijen leert u de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variëren.
Rooktips

Het breien van netwerk
repareer zelf uw netten en fuiken met het breien van netwerk
Gratis boetnaald

Rooktonnen ads
Visvakantie 
aan de Regge
Overheempark ‘t Mölke in Zuna. Langs de camping stroomt het riviertje de Regge. Een paradijs voor sportvissers. Kinderen kunnen zich op het water uitleven met een meegebrachte rubberboot. En wat te denken van een unieke boottocht in een elektrisch aangedreven salonboot, de Ems Reggestroom, geschikt voor tochten met circa 25 personen.
Visvakantie in Overijssel

adverteren op 
deze site ?

Viskeuken
In dit boek o.a. de volgende onderwerpen:vis gezond en lekker,  marinades voor de fijnproevers, bakken en stoven van vis, alles over bijgerechten en drank, het schoonmaken en fileren, en een keur aan heerlijke visrecepten.
Voor de panvisser

Peuren doe je zo
Alles over het peuren op paling in Peuren doe je zo
Met gratis peurset

Vragen ?
Vragen over www.rooktonnen.nl ? mail de webmaster.
mail de webmaster


NIRO Rookovens:  Daar is over nagedacht.                              Al onze rookovens zijn te bewonderen op www.rooktonnen.nl
Voor vragen of bezichtigen ?   
klik om een e-mail te sturen 
of bel met  
057- 0523879 of  06-11462129 
( na 18.00 uur)

 

 

 


Advertenties