WWW.ROOKTONNEN.NL

ROOKOVENS, ROOKTONNEN EN TIPS 
VOOR THUISROKERS

 
 

Zelf paling vangen
[Start] [ Voeg toe aan Favorieten ] [ inhoud] [ Rookton huren] [ zoeken ].Links

Onze rookovens

 


NIRO 
50 x 40 en 125 cm hoog met deur van 45 x 80 cm
.

De Rookoven NIRO 50 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 50 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.
De Rookoven NIRO 60 x 40 x 125 pro met deur is een rookoven van 60 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.NIRO
30 x 30 x 125 PRO

De Rookoven NIRO 30 x 30 x 125 pro is een rookoven van 30 x 30 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.

NIRO 400 PRO
De Rookoven NIRO 400 pro is een rookoven van 40 x 40 cm en 125 cm hoog, gemaakt van maar liefs 1 mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.Alle rookovens
Rookton van 40 x 40 groot:    Deze Rookoven van 40 x 40 cm 100 cm hoog is gemaakt van maar liefs 1mm dik verzinkte plaat, daarom is deze rookoven haast onverslijtbaar en daarom kunnen wij ook twee jaar garantie geven tegen materiaal fouten.


Koud rookunits

Koud roken van vis en vlees zoals zalm in een bestaande rookton is met de losse NIRO koudrook unit mogelijk. Deze losse koudrookunit past op elke NIRO rookton.
Dit is geen rookton meer: maar een complete rookoven die niet onder doet voor proffesionele rooktonnen.                    Dit is ons topmodel: de NIRO 40 x 125 cm hoog met koudrook unit die u ook los kunt bestellen om te gebruiken op reeds bestaande rooktonnen

 

 

Rook jij Rook ik
zelf vis roken met Rook jij Rook ik Niet iedereen weet dat het roken van vis n van de oudste manieren is om vis te conserveren. 
5e druk Volledig in kleur

 

 

Thermometer Met een speciale Thermometer is het aflezen van de temperatuur een koud kunstje.

 

eXTReMe Tracker

 

 

 

Met een vaste hengel zelf paling vangen.

Volgens mijn de meest voorkomende vorm van palingvissen is met de vaste hengel en lekker met de kids na het avondeten in de wetering of boerensloot.op paling vissen met een vaste stok.
Vroeger was dat meestal een bamboe hengel.
Het spannende is dat je met de speciale palingdobber,
( je kent ze wel niet n dobber maar een stuk of 6 kleine drijvertjes die als je beet heb stuk voor stuk onder water gaan).

Als kind vond ik dat reuze spannend je moest van vader wachten totdat het laatste dobbertje ook onder water was verdwenen en dan mocht je pas aanslaan.
vrijwel altijd zat er een paling aan die de haak zover had geslikt dat een nieuwe aanzetten noodzakelijk was.

Tegenwoordig vis ik vaak in de schemer met de vaste hengel maar dan met een lichtgevende dobber deze werkt op een breekstaafje.

Tip als je breekstaafjes gebruikt en deze branden nog als de visavond ten einde gelopen is neem hem mee en bewaar hem in de diepvries. Het staafje stopt meteen met het lichtgeven en de volgende keer als u gaat vissen neemt u het staafje weer mee en als deze dag op temperatuur gekomen is zal deze weer verder gaan met licht geven .

Op deze manier doet u twee maal zolang mee een breekstaafje.

Oproep,

Ik ben op zoek naar oude foto's van palingvissen op deze manier en als er iemand is die nog zo'n ouderwetse dobber heeft, maak daar een foto van en stuur hem.

Onze aanraders

zelf paling vangen met een nieuwe palingfuik
Zelf paling vangen met een nieuwe palingfuik

Vissen kun je leren: Een leerzaam boek over alles wat met vissen te maken heeft met duidelijke tekeningen en uitgebreide tips voor de jeugd van 8 tot 88

keeltjes om zelf palingkistjes te maken. nu met duidelijke gebruiksaanwijzing.
Maak zelf palingkistjes met onze keeltjes

 

 

Gerookte lekkernijen
Gerookte lekkernijen leert u de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variren.
Rooktips

Het breien van netwerk
repareer zelf uw netten en fuiken met het breien van netwerk
Gratis boetnaald

Rooktonnen ads
Visvakantie 
aan de Regge
Overheempark t Mlke in Zuna. Langs de camping stroomt het riviertje de Regge. Een paradijs voor sportvissers. Kinderen kunnen zich op het water uitleven met een meegebrachte rubberboot. En wat te denken van een unieke boottocht in een elektrisch aangedreven salonboot, de Ems Reggestroom, geschikt voor tochten met circa 25 personen.
Visvakantie in Overijssel

adverteren op 
deze site ?

Viskeuken
In dit boek o.a. de volgende onderwerpen:vis gezond en lekker, marinades voor de fijnproevers, bakken en stoven van vis, alles over bijgerechten en drank, het schoonmaken en fileren, en een keur aan heerlijke visrecepten.
Voor de panvisser

Peuren doe je zo
Alles over het peuren op paling in Peuren doe je zo
Met gratis peurset

Vragen ?
Vragen over www.rooktonnen.nl ? mail de webmaster.
mail de webmaster


NIRO Rookovens: Daar is over nagedacht.               Al onze rookovens zijn te bewonderen op www.rooktonnen.nl
Voor vragen of bezichtigen ?   
klik om een e-mail te sturen 
of bel met  
057- 0523879 of  06-11462129 
( na 18.00 uur)

 

 

 


Advertenties